Ny pjece giver gode råd om belysning for svagtseende

oprettet d. under Nyttig viden og "Vidste du at...?"

Ny pjece giver gode råd om belysning for svagtseende

Mette Murmann Frosberg og Stine Rud Bernhardt, som er ergoterapeuter hos Instituttet for blind og svagtseende (forkortet IBOS), har forfattet en pjece med titlen "Belysning i hverdagslivet": På et let forståeligt og ikke-teknisk sprog samt rigeligt med illustrationer byder dem på en række gode råd og grundlæggende viden om, hvordan man bedst indretter sin belysning i de forskellige rum i hjemmet — naturligvis med særligt fokus på svagsyn og de særlige krav, et synshandicap stiller til belysningen.

De forskellige afsnit, og indholdsfortegnelsen forrest, er forsynet med afkrydsningsfelter, så man kan bruge pjecens forskellige råd og forslag som en "huskeliste", eller sætte markeringer ud for afsnit, som har særlig interesse. Og bagerst er der afsat plads til notater og skitsetegninger, så man har det hele samlet ét sted.

Alt i alt har IBOS skabt et rigtig godt redskab, som synshandicappede, deres pårørende og syns-professionelle mennesker kan bruge til at give sin belysning et "serviceeftersyn". Hos Lys og lup vil vi gerne udbrede kendskabet til dette fine initiativ, og står selvfølgelig klar med både vejledning og gode belysningsløsninger, der kan bruges til at realisere pjecens mange gode forslag og råd.

Man kan bestille et trykt eksemplar ved at ringe til IBOS på deres hovedtelefonnummer; 39 45 25 45. Er man fiks til det digitale, kan man også hente den direkte som et PDF-dokument på internet-adressen ibos.dk/wp-content/uploads/2024/01/Belysning-i-hverdagslivet-final-tilgaengelig.pdf


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar