Ny type filterglas hjælper de lysfølsomme

oprettet d. under Produktnyheder

Vi har lige fået en ny type filterbriller ind i sortimentet: Deres såkalte FL-41-filterglas er lavet til at begrænse mængden af lys i de blå og grønne farver, som er "kilden" til det ubehag, som lysfølsomme personer oplever ved stærkt lys.

For godt 30 år siden opdagede man, at rødbrune filterglas kunne hjælpe lysfølsomme personer — herunder mange (men ikke alle) migrænikere, for hvem lyset var en af de faktorer, der kunne udløse migræneanfald. Lysfølsomme personer har længe benyttet solbriller til at begrænse mængden af lys, men så snart de tog solbrillerne af, blev de overvældet af den pludselige stigning i den mængde lys der ramte øjnene.

I årene siden da har man "kredset sig ind" på, hvad det er for farver i lyset der skaber problemerne for de følsomme øjne; det viser sig at være de af regnbuens farver der ligger mellem grønt og blåt. De moderne FL-41-glas er indrettet til at "tage toppen af" lige netop disse farver; af den grund har de en meget lysere, "pastel-rosa" farve i modsætning til de rødbrune glas, der oprindeligt satte udviklingen i gang. Derved undgår man også den føromtalte overvældende forøgelse i lysstyrken, når man tager de gamle solbriller af.

 

Vores nye sortiment omfatter filterbriller i stel i to forskellige størrelser; large og small, samt clip-ons der er lige til at montere på de briller med styrke, man evt. benytter i forvejen. Alle modeller fås med filterglas i tre forskellige styrker, som blokerer for hhv. 25, 50 og 75% af lyset i de problematiske farver.

De er velkommen til at komme forbi vores showroom på Erhvervsvej 30 i Rødovre og prøve de nye FL-41-produkter, men vi skal så mindeligt bede om, at man ringer i forvejen og bestiller tid hertil, på telefon nr. 43 451 451.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar