Husholdningsudstyr med en synshandicap-venlig vinkel

oprettet d. under Produktnyheder

Husholdningsudstyr med en synshandicap-venlig vinkel

Til efteråret får vi en ny og spændende produktserie hos Lys og lup: Producenten Unwired Things (som trods det engelske navn er en ganske dansk virksomhed) har lanceret en serie af husholdningsapparater, som i sig selv er svagsynsvenlige takket være deres store og kontrastrige displays. Og sammen med den fikse og lommevenlige, såkaldte Ikonn-controller bliver de også brugbare for personer, som er helt eller næsten helt blinde: De forskellige apparater "taler" trådløst med Ikonn-controlleren, som med sin indbyggede stemme fortæller hvad vægten, stuetermometeret eller målebåndet viser -- på dansk eller på et af de ni andre sprog der (indtil videre, for der er nemlig flere på vej) er tilgængelige.

Lige nu er der fem forskellige apparater tilgængelige i serien; en køkkenvægt, en badevægt, et stegetermometer, et stuetermometer (med hygrometer, så det også kan melde om luftfugtigheden) og et målebånd: De kan de bruges af alle; fra dem med normalt syn, til dem med nedsat synsevne, og — sammen med Ikonn-controlleren — også af dem der er helt eller næsten helt blinde. Designmæssigt er de ganske "tilforladelige", og ligner noget man kan få hos Imerco eller i et velassorteret varehus — de er ikke udformet på en måde der nærmest skriger "svagsynshjælpemiddel!" ud i omgivelserne.

Denne fleksibilitet gør også serien attraktiv for personer med et progressivt synshandicap, som bliver værre med årene: Mens man stadig har en vis rest-synsevne kan man bruge de forskellige apparater "for sig selv", og når synet bliver for dårligt til at man kan aflæse apparaterne, så føjer man blot Ikonn-controlleren til "samlingen", og kan nu få læst den vist vægt, temperatur eller længde højt. Ikonn-controlleren har forskellige ekstra funktioner, f.eks. talende ur og køkkenur, samt indbygget "diktafon" som gør det nemt lige at "notere" noget man skal huske i form af en indtalt besked. Dertil "udvider" Ikonn-controlleren de forskellige apparaters funktionalitet ud over selve højtlæsningen: For eksempel kan badevægten via Ikonn-controleren omregne den målte vægt til et BMI-tal, og med stegetermometeret kan man få en hørbar besked, når flæskestegen i ovnen har nået en på forhånd fastsat temperatur.

Ud over de trådløse husholdningsapparater er der endnu en kategori af apparater til Ikonn-systemet; det er tilbehør som sættes direkte i Ikonn-controlleren. I skrivende stund er der ét sådant tilbehør, i skikkelse af en lys- og farvesensor: Den er rigtig fiks til f.eks. at sortere vasketøjet, eller finde det rigtige tøj i garderoben. I rollen som lyssensor kan den hjælpe med at finde hen til vinduet, eller fortælle om man fik slukket lyset efter sig, når man forlader et lokale.

Alt i alt er Unwired Things' nye genistreg en yderst fleksibel løsning til husstande med både normaltseende og synhandicappede medlemmer — og hos Lys og lup glæder vi os til at kunne tilbyde denne "schweizerkniv" af en hjælpemiddel-serie! Læs mere om systemet på www.ikonn.info/da, eller få et hurtigt overblik i videoen herunder:

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar