Test dit syn jævnligt — det tager kun 5 minutter

oprettet d. under Nyttig viden og "Vidste du at...?"

Test dit syn jævnligt — det tager kun 5 minutter

Forringelser i synsevnen er et "lumsk" problem, som har det med at komme snigende ganske gradvist. Af den grund har Øjenforeningen lavet en lille nem synsprøve, som de opfordrer os alle til at tage mindst én gang om året: Den "bor" på internet-adressen danmarktestersynet.dk, og ved hjælp af den kan man opdage små synsproblemer — og få gjort noget ved dem, inden de udarter til mere alvorlige synsproblemer.

Man kan teste både det "korte" syn (det er det vi bruger når vi f.eks. læser en bog) og synet på længere afstand, og det hele tager kun fem minutter. Man skal bruge:

  • En computer, mobiltelefon eller et andet apparat, der kan gå på Internettet.
  • Et kreditkort i standard-størrelse (f.eks. Dankort, kreditkort, sygesikringsbevis, rejsekort ... sådan noget har de fleste af os vel i lommen eller pungen). Og bare rolig; Dankortet skal ikke bruges til at betale med — testen er selvfølgelig ganske gratis; det skal blot bruges til at sikre, at synsprøven vises ved den rigtige størrelse, uanset hvor stor eller lille ens skærm er.
  • Målebånd, lineal eller lignende, til at sikre at man tager prøven ved den rigtige afstand til skærmen.
  • Når man tester synet på lang afstand (og ikke har to meter lange arme), kan det være nyttigt at have en person til at hjælpe sig undervejs.

Sådan en lille hurtig "hjemme-synstest" er naturligvis ikke helt så præcis som en test udført af en optiker eller øjenlæge, men hos Lys og lup kan vi slet ikke være uenige om nytten af denne test: Synsproblemer går sjældent over af sig selv, men ofte har enten øjenlæger, nye briller eller andre hjælpemidler bedre chancer for at gøre hverdagens mange synsopgaver nemmere, hvis eventuelle problemer bliver opdaget tidligt. Så tag testen selv, og giv meget gerne opfordringen til at teste synet videre til venner, familie, kolleger osv. omkring dig.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar