Lys og lup sælger nu transportable fyrtårne...!

oprettet d. under Produktnyheder

Lys og lup sælger nu transportable fyrtårne...!

Indrømmet, overskriften er måske en kende overdrevet, men kun en smule! Vi har lige fået en helt ny håndlygte sortimentet, som sprænger alle rammer for håndlygter og anden transportabel belysning. Lad os starte med lysstyrken, som ifølge fabrikanten LedLenser måler 32.000 lumens i såkaldt "Boost Mode". Normalt plejer vi at angive, hvor mange watt disse lumens svarer til i "gammeldags elpære-mål", men Flashlight XP30R, som "lyskanonen" hedder, ligger så langt ud over normale lysstyrker, at vores hurtige overslagsberegninger ikke nødvendigvis er retvisende længere. Men resultatet siger over 1.100 watt; mere end de 1.000 watt, man traditionelt brugte i fyrtårne langs kysterne, inden man gik over til mere effektive lyskilder. Så at kalde den nye LedLenser Flashlight XP30R for et "transportabelt fyrtårn" er faktisk ikke overdrevet.

Men hvor et fyrtårn "blot" skal kunne ses og genkendes fra nogle kilometers afstand, så kan den knivskarpe stråle fra XP30R-lygten skære igennem 2 kilometers begsort mørke, og belyse ting, så man rent faktisk kan se dem -- se bare billedet, der illustrerer dette blogindlæg.

En detalje der vidner om hvor heftig denne lygte er, er det beskyttelsesdæksel der dækker tænd- og sluk-knappen — bare for at sikre, at "lyskanonen" ikke bliver "fyret af" utilsigtet. Men hvis knap så meget lys kan gøre det, så er der en drejeknap lige ved siden af, hvormed man kan dæmpe lyset lidt — og undgå at blæse mennesker og ting helt bagover med det kraftige lys.

Som mange andre moderne lygter drives dette transportable fyrtårn af et opladeligt batteri. Det er i sagens natur ikke et lille, slankt batterimodul som i en mobiltelefon eller en elektronisk lup — i stedet har LedLenser lånt den batteriteknologi, som Bosch bruger i deres opladelige, elektriske værktøjer, f.eks. boremaskiner. Og med sådan et batteri kan XP30R levere 24.000 lumens (svarende til godt 880 watt) i 16 timer i træk på en enkelt opladning. Og derefter tager det knap 1½ time for den medfølgende ladestation at lade batteriet helt op igen.

Hele herligheden vejer 3,6 kilo, og er bygget til at holde til lidt af hvert: Vægten til trods kan den tåle et frit fald fra en meters højde, og dertil er den støv- og vandtæt med en tæthedsklasse på IP54. Der medfølger forskellige tilbehør; en oplader til batteriet, en bærestrop, et monteringsbeslag så lygten kan sættes på en række forskellige ting — og endda en fjernbetjening, udformet som et armbånd. Det sidste er nok nyttigt, når man lige vil se hvor stærk lygten lyser ... fra en sikker afstand! Det hele leveres i en skum-foret kuffert, som leder tanken hen på tilsvarende transportetuier til f.eks. musikinstrumenter.

Denne lygte er i sagens natur ikke et "almindeligt" synshjælpemiddel, men nu har vi (også) en løsning til de tilfælde, hvor der er brug for enorme mængder lys, som man kan tage med sig.

Måske vi skulle kalde os LYYYYYYYYYS og lup, frem for blot "Lys og lup"...? Under alle omstændigheder kan man se mere om LedLenser XP30R (og evt. bestille den) her. Eller se LedLensers egen præsentation af deres nye "lyskanon" i videoen herunder:

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar