Computertastaturer med en nyhed

oprettet d. under Produktnyheder

Computertastaturer med en nyhed

IT og computere trænger sig mere og mere på i vores hverdag, også for dem med nedsat syn eller andre udfordringer. Derfor har vi hos Lys og up længe haft en serie computertastaturer, som tager højde for synsskavanker og andre handicaps — både til Apples computere, og til dem der bruger Windows-operativsystemet.

Til svagtseende er der de klassiske LargePrint-tastaturer, hvor tal, tegn og bogstaver på tasterne er skrevet med en stor og kraftig skrifttype, i kontrastrige sorte, hvide og "signalgule" farver. De fås både med et kabel til at slutte til computeren, og i små, trådløse udgaver, som forbinder til computeren ved hjælp af det system, der hedder Bluetooth. De kablede tastaturer benytter et USB-stik, som blot skal sættes i et tilsvarende stikhul på computeren, og få sekunder senere er det klar til brug — der er ikke noget "bøvl" med drivere der skal installeres, eller andre tekniske "øvelser".

Og selv hvis synet er helt fraværende, så har vi endda nogle modeller, hvor skriften på tasterne er lavet med punktskrift, samtidig med synlig tekst — igen både med og uden ledning.

Til personer med en anden form for blindhed, nemlig ordblindhed, har vi et tastatur, hvor teksten er lavet med den særlige skrifttype kaldet Dyslexie-font, som gør det lettere for den ordblinde at skelne mellem bogstaver, som ellers "driller" ved at ligne hinanden. Og i samme pædagogiske "bolgade" er det pædagogiske læringstastatur, som med farver, tegnsprog mm. gør det lettere at skelne tal, tegn, vokaler og konsonanter fra hinanden.

Den seneste nyhed på "tastatur-fronten" er vores nye taste-gitter: Det er en slags overlæg, som passer til alle vores kablede tastaturer (en version til de trådløse Bluetooth-mini-tastaturer er i skrivende stund på vej): Taste-gitteret laver en tydelig, taktil "inddeling" mellem tasterne, så det dels er nemmere at fornemme med følsesansen hvor den ene tast ender, og den næste begynder. For personer med motoriske udfordringer, f.eks. Parkinsons syge, hjælper taste-gitteret med at ramme én tast ad gangen, fordi det leder fingeren ind mod midten af tasten.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar